Autisme, onderzoek en behandeling voor kinderen

Kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum kenmerken zich door problemen met sociale contacten, de communicatie en inleving. Ook ziet u dat deze kinderen moeite hebben met cognitieve flexibiliteit en is er sprake van rigiditeit. Ook verwerken kinderen met autisme prikkels anders. Al deze kenmerken zijn sterk of minder sterk aanwezig. Een onderzoek geeft antwoord op de vraag of er daadwerkelijk sprake is van autismespectrumstoornis. Als er uit onderzoek naar voren komt dat er sprake is van autisme, dan kunnen professionals van De Praktijk4Kids gerichte ondersteuning en advies geven.

Goed om te weten!

Icoon De Praktijk4Kids met een megafoon

Als het onderzoek naar autisme start dan is er eerst met u als ouders een intakegesprek. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind neemt hij of zij ook deel aan dit gesprek. In dit gesprek brengen we de hulpvraag in kaart. We stellen ook vragen aangaande de ontwikkeling van uw kind, van geboorte tot nu. Het is handig als u naar dit gesprek een lijstje meebrengt met dingen die u en andere belangrijke betrokkenen (zoals bijv. de leraar) opvallen. We vragen ouders en leraren ook om digitaal een aantal vragenlijsten in te vullen. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind vult hij of zij ook een vragenlijst in. Deze vragenlijsten gaan over het gedrag van uw kind. In veel gevallen observeren wij ook op school en/of thuis. Vervolgens zal in een aantal dagdelen het onderzoek bij uw kind plaatsvinden. Deze dagdelen spreken wij met u af. U dient hiervoor toestemming voor verzuim aan te vragen op de school van uw kind.

Tarieven

Icoon De Praktijk4Kids met munten en Eurotekens

Een onderzoek naar autisme kost € 2200,-. Het is mogelijk om de factuur in twee termijnen te voldoen. Behandeling van autisme kost € 79,20 per sessie van 45 minuten.

Autisme-onderzoek en/of -behandeling dat wordt uitgevoerd door De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn kan worden vergoed als uw kind woonachtig is in onze samenwerkingsregio's. Woont uw kind in een gemeente die valt onder Holland Rijnland dan is een verwijzing van de huisarts nodig. Bij Holland Rijnland vragen wij vervolgens voor u een vergoed traject aan. Als dit wordt toegekend dan zal het onderzoek starten. Woont uw kind in de gemeente Alphen aan de Rijn dan dient u zich te melden bij GO! voor jeugd. GO! voor jeugd kan ons verzoeken het onderzoek of de behandeling uit te voeren.

Bij De Praktijk4Kids Nieuw-Vennep is geen vergoeding mogelijk.