Ons team

Drs. Belinda Herrewijn

GZ-psycholoog, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP

Belinda is de hoofdbehandelaar en eigenaresse van De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn, onderdeel van De Praktijk. Zij studeerde psychologie aan de universiteit van Nijmegen. Belinda werkte vanaf 1987 in diverse functies in het bedrijfsleven en het onderwijs. Vanaf 2004 is zij GZ-psycholoog en Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP. Belinda biedt hulp bij angst, trauma en sociaal-emotionele problemen. Daarnaast is Belinda EMDR-therapeut. Samen met Esther is zij auteur van Breinhelden, zie www.breinhelden.nl. Cliënten ervaren Belinda's hulp als een warm bad. Niets is gek en alles mag. Belinda biedt een luisterend oor en weet als geen ander aan te sluiten bij wat de cliënt nodig heeft. Dit doet ze zonder oordeel en met veel begrip. Niet voor niets zoeken 'oude' cliënten Belinda nog wel eens op.

 

Werkdagen: maandag t/m vrijdag en zaterdagochtend

IMG_9738
NIPlogo

Fatma Agca, MSc.

GZ-psycholoog

Fatma Agca rondde in 2011 haar studie Orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht af en is sinds 2020 geregistreerd in het BIG-register als GZ-psycholoog. Daarnaast is ze lid bij het Nederlands instituut voor Psychologen (NIP) en neemt ze deel aan de Centrale Commissie Culturele Diversiteit en Psychologie.

Fatma is werkzaam als regiebehandelaar bij De Praktijk en De Praktijk4kids. Ze doet zowel behandelingen als psychologische onderzoeken. In haar gesprekken besteedt Fatma veel aandacht aan het aangaan van een behandelrelatie waarin veiligheid, toegankelijkheid en wederzijds vertrouwen centraal staan. Er is daarnaast ook aandacht en ruimte voor het systeem van de cliënt, bestaande uit bijvoorbeeld het gezin, vrienden, sociale contacten, school of werk en diverse (sub)culturen.

Fatma heeft ervaring met cliënten met uiteenlopende problematiek zoals angst- en stemmingsproblemen, gehechtheidsproblematiek, posttraumatische-stressstoornis (PTSS), ADHD, autisme, identiteit- en zelfbeeldproblematiek, multiproblemgezinnen en migratiegebonden problematiek. Daarnaast heeft Fatma ervaring met het begeleiden van stagiaires en masterpsychologen.

 

Werkdagen: dinsdag, donderdag en vrijdag

LAV-3229
NIPlogo

Graziella Ricagnoli, MSc, MA

Psycholoog NIP

Graziella werkt als psycholoog bij De Praktijk. Aan de Anglia Ruskin University in Engeland heeft ze zich gespecialiseerd in Positieve Psychologie. Daarnaast is ze ECHA-specialist Hoogbegaafdheid voor kinderen en volwassenen. Eerder studeerde Graziella ook Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werkte ze in diverse functies voordat ze als psycholoog ging werken. Graziella kan hierdoor goed over de grenzen van haar eigen vakgebied kijken en zich snel inleven in haar cliënten.

Graziella behandelt diverse soorten klachten zoals angst- en paniekklachten, stemmingsklachten, stress-gerelateerde klachten en trauma. Ook voor vraagstukken rondom hoogbegaafdheid en/of zingevingsvragen, identiteitsvragen, motivatieproblemen en studie- of loopbaanvragen kunt u bij Graziella terecht. Ze is positief, empathisch en ondersteunt cliënten om de regie over hun leven terug te nemen, om veerkrachtig om te leren gaan met tegenslagen. Graziella woont in Alphen aan den Rijn en is moeder van twee zoons.

 

Werkdagen: dinsdag, woensdag en donderdag

Mariëtte Renee-Vermaat, MSc.

Orthopedagoog BAPD

Mariëtte is in 2021 begonnen bij de Praktijk4Kids als orthopedagoog. Mariëtte verricht diagnostisch onderzoek en behandeling. Daarnaast ondersteunt Mariëtte het programma Breinhelden met haar expertise als specialist leren en ontwikkelen in het basisonderwijs. Als orthopedagoog vindt Mariëtte het belangrijk om op een doeltreffende wijze een prettige samenwerking aan te gaan met de cliënt. Samen met de gezinsomgeving en schoolomgeving is het doel om zo optimaal mogelijke ontwikkelingskansen te creëren. Sinds januari 2023 volgt Mariëtte de opleiding tot systeemtherapeut. 

 

Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdagochtend en donderdag

 

Mariska Kerkvliet, MSc.

Orthopedagoog BAPD

Mariska werkt 3 dagen in de week bij De Praktijk4Kids. Mariska studeerde in 2018 af aan de Universiteit van Leiden als orthopedagoog. Bij De Praktijk4Kids verricht Mariska diagnostiek en behandeling bij kinderen en jongeren. Daarnaast is zij actief betrokken bij de ontwikkeling van Breinhelden, zie www.breinhelden.nl. Hierdoor weet zij veel van het executief functioneren af. Naast haar werk als orthopedagoog bij De Praktijk4Kids werkt zij als begeleider op een zorgboerderij. Mariska is geregistreerd bij het NVO en SKJ.

 

Werkdagen: maandag en woensdag

 

Matthijs van Gils, MSc.

Orthopedagoog BAPD

Matthijs werkt twee dagen in de week als orthopedagoog bij De Praktijk4Kids. Daarnaast is Matthijs leerkracht, waardoor hij ervaring heeft op het gebeid van onderwijs en het werken met kinderen in de praktijk. Tijdens zijn loopbaan als leerkracht heeft Matthijs gemerkt hoe belangrijk het is dat elk kind gezien wordt. Als orthopedagoog helpt hij daarom graag de kinderen die soms net even onder de radar blijven. Matthijs is heel flexibel, waardoor hij snel op allerlei situaties kan inspelen. Als orthopedagoog is Matthijs vooral bezig met diagnostiek en behandeling bij kinderen en jongeren, waarbij afstemming op cliënt centraal staat. 

 

Werkdagen: donderdag en vrijdag

 

Gwenny van Rijn, MSc.

Orthopedagoog BAPD

Gwenny bemant De Praktijk4Kids in Nieuw-Vennep. De Praktijk4Kids Nieuw-Vennep is een franchisevestiging van de vestiging in Alphen aan den Rijn. Gwenny studeerde in 2014 af aan de Universiteit van Leiden als orthopedagoog. Zij liep haar eindstage bij De Praktijk4Kids en is na haar studie de franchise vestiging in Nieuw-Vennep gaan runnen. Gwenny richt zich op hoogbegaafdheid en leerproblemen. Gwenny is geregistreerd bij het NVO. Gwenny biedt ook ondersteuning aan kinderen op het Stedelijk Gymnasium in Leiden.

 

Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag

Email: gwenny@depraktijk4kids.nl

Drs. Sandra Bleyenberg-de Korte

Neuropsycholoog NIP

Sandra richt zich op slaap-, stemmings- en angstproblemen en verzorgt EMDR behandelingen. Zij studeerde in het jaar 2000 af aan de Vrije Universiteit te Amsterdam als experimenteel neuropsycholoog op het gebied van kinderen en volwassenen. Tijdens haar studie heeft zij tijdens haar afstudeeronderzoek gewerkt met kinderen met gedragsproblemen als AD(H)D, PDD-NOS, ODD en CD. Sandra is geregistreerd bij het NIP en het SKJ. Sandra weet cliënten te motiveren. Dat doet zij door haar gezonde dosis relativeringsvermogen. Ze heeft oog voor de cliënt en sluit aan bij wat de mogelijkheden zijn.

 

Werkdagen: maandagavond en woensdagmiddag

Suzanne Nieuwerf, MSc.

Orthopedagoog Generalist

Suzanne rondde haar opleiding Orthopedagogiek in 2014 af aan de Universiteit Leiden en staat sinds 2021 geregistreerd als Orthopedagoog-Generalist  in het BIG register. Daarnaast is Suzanne lid van de Nederlandse Vereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO).

Suzanne is als regiebehandelaar betrokken bij De Praktijk4Kids. In haar contacten met ouders en kinderen staat verbinding centraal, het bespreekbaar maken van lastige componenten en het koppelen van hoofd en hart.

Daarnaast behandelt Suzanne als systeemtherapeut i.o. gezinnen met allerhande vraagstukken rondom communicatie, opgroeien en (eigen) opvoeding.

Suzanne heeft ervaring met systeemgericht werken, hechting, trauma (specifiek seksueel geweld en kindermishandeling), autisme en  ADHD. Daarnaast is Suzanne supervisor NVO en SKJ.

 

Werkdagen: maandag en zaterdag

 

Rosanna Wiekhart

Orthopedagoog i.o.

Rosanna is bij onze praktijk werkzaam als orthopedagoge in opleiding. Zij rondt deze zomer haar studie af en zal dan in dienst treden bij De Praktijk4Kids.

Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag

 

LAV-3240

Herman Bosman en Karin van der Horst

Administratie

Onze financiële administratie wordt verzorgd door Herman Bosman. Voor vragen over de factuur en betalingstermijnen kunt u contact met Herman opnemen.

Werkdagen: maandag tot en met vrijdag

E-mailadres: herman@depraktijk.biz

 

Karin van der Horst is verantwoordelijk voor de zorgadministratie. Als u naar onze praktijk belt, zal Karin u te woord staan. Zij verwerkt en bewaakt de aanmelding, de plaatsing, de voortgang en de financiële afhandeling van de trajecten.

Werkdagen: maandagochtend, dinsdag, woensdagochtend en donderdag

Email: karin@depraktijk4kids.nl

LAV-3360

Isa Teunis

Stagiaire

Bij De Praktijk4Kids vinden wij het belangrijk om onze toekomstige collega’s op te leiden. Jaarlijks loopt er een student stage in onze praktijk. Stagiaires voeren ondersteunende werkzaamheden uit, maar helpen ook mee bij het afnemen van testen. Dit doen zij allereerst onder begeleiding en later zelfstandig onder supervisie van onze ervaren medewerkers. Naast onze drive om onze toekomstige collega’s op te leiden, zien wij ook een voordeel in het ‘bij’ blijven in ons beroepsveld. Stagiaires nemen de nieuwste inzichten mee van de universiteit, waardoor wij up to date blijven. Door de inzet en inspanningen van stagiaires bij De Praktijk4Kids kan een onderzoek mogelijk eerder plaatsvinden.

Gedurende het schooljaar van 2023-2024 loopt Isa Teunis stage bij De Praktijk4Kids. Zij is afgestudeerd voedingsdeskundige en momenteel in opleiding tot orthopedagoog. Isa is dan ook erg enthousiast om een combinatie te maken tussen psychologie en voeding/leefstijl.

 

Werkdagen: dinsdag, woensdag en vrijdag