Ons team

Drs. Belinda Herrewijn

GZ-psycholoog, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP

Belinda is de hoofdbehandelaar en eigenaresse van De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn, onderdeel van De Praktijk. Zij studeerde psychologie aan de universiteit van Nijmegen. Belinda werkte vanaf 1987 in diverse functies in het bedrijfsleven en het onderwijs. Vanaf 2004 is zij GZ-psycholoog en Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP. Belinda biedt hulp bij angst, trauma en sociaal-emotionele problemen. Daarnaast is Belinda EMDR-therapeut. Samen met Esther is zij auteur van Breinhelden, zie www.breinhelden.nl. Cliënten ervaren Belinda's hulp als een warm bad. Niets is gek en alles mag. Belinda biedt een luisterend oor en weet als geen ander aan te sluiten bij wat de cliënt nodig heeft. Dit doet ze zonder oordeel en met veel begrip. Niet voor niets zoeken 'oude' cliënten Belinda nog wel eens op.

 

Werkdagen: maandag t/m vrijdag en zaterdagochtend

Drs. Carine Zwijnenburg

Orthopedagoog Generalist, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP

Carine is een regiebehandelaar bij De Praktijk4Kids. Zij heeft zich tijdens haar studie en werk onder andere verdiept in cognitieve gedragstherapie, EMDR, oplossingsgerichte therapie, handelingsgericht werken, leer- en gedragsproblemen, executieve functies, mindfulness en (neuro)psychologisch onderzoek. Carine is als orthopedagoog generalist geregistreerd bij het NVO en als cognitief gedragstherapeut bij het VGCT. Carine is ook geregistreerd bij het SKJ en het NIP. Naast haar werk bij De Praktijk4Kids werkt Carine nog bij twee andere instellingen. Op dinsdag versterkt Carine het team van De Praktijk4Kids waar zij met haar doortastende aanpak de basisorthopedagogen en stagiaire superviseert.

 

Werkdagen: maandagochtend en dinsdag

IMG_9738
NIPlogo

Fatma Agca, MSc.

GZ-psycholoog

Fatma Agca rondde in 2011 haar studie Orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht af en is sinds 2020 geregistreerd in het BIG-register als GZ-psycholoog. Daarnaast is ze lid bij het Nederlands instituut voor Psychologen (NIP) en neemt ze deel aan de Centrale Commissie Culturele Diversiteit en Psychologie.

Fatma is werkzaam als regiebehandelaar bij De Praktijk en De Praktijk4kids. Ze doet zowel behandelingen als psychologische onderzoeken. In haar gesprekken besteedt Fatma veel aandacht aan het aangaan van een behandelrelatie waarin veiligheid, toegankelijkheid en wederzijds vertrouwen centraal staan. Er is daarnaast ook aandacht en ruimte voor het systeem van de cliënt, bestaande uit bijvoorbeeld het gezin, vrienden, sociale contacten, school of werk en diverse (sub)culturen.

Fatma heeft ervaring met cliënten met uiteenlopende problematiek zoals angst- en stemmingsproblemen, gehechtheidsproblematiek, posttraumatische-stressstoornis (PTSS), ADHD, autisme, identiteit- en zelfbeeldproblematiek, multiproblemgezinnen en migratiegebonden problematiek. Daarnaast heeft Fatma ervaring met het begeleiden van stagiaires en masterpsychologen.

 

Werkdagen: dinsdag, donderdag en vrijdag

Kayleigh Hillebrand, MSc.

Orthopedagoog BAPD i.o. tot Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP

Kayleigh zet vanuit haar rol als orthopedagoog hoog in op de (vertrouwens)relatie die zij opbouwt met kinderen; dit doet zij met een vrolijke noot. Kayleigh verzorgt diagnostiek en behandeling, waarbij zij vooral een persoonlijke aanpak nastreeft. Kayleigh is breed geïnteresseerd en integreert verschillende vormen van hulp, met als aanvullende specialismes: misofonie, reflexintegratie en prikkelverwerking. Vanaf maart 2023 volgt Kayleigh een postmaster vervolgopleiding om Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP te worden.

 

Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdagochtend (thuis) en donderdag

 

Drs. Sandra Bleyenberg-de Korte

Neuropsycholoog NIP

Sandra richt zich op slaap-, stemmings- en angstproblemen en verzorgt EMDR behandelingen. Zij studeerde in het jaar 2000 af aan de Vrije Universiteit te Amsterdam als experimenteel neuropsycholoog op het gebied van kinderen en volwassenen. Tijdens haar studie heeft zij tijdens haar afstudeeronderzoek gewerkt met kinderen met gedragsproblemen als AD(H)D, PDD-NOS, ODD en CD. Sandra is geregistreerd bij het NIP en het SKJ. Sandra weet cliënten te motiveren. Dat doet zij door haar gezonde dosis relativeringsvermogen. Ze heeft oog voor de cliënt en sluit aan bij wat de mogelijkheden zijn.

 

Werkdagen: woensdag

Mariska Kerkvliet, MSc.

Orthopedagoog BAPD

Mariska werkt 3 dagen in de week bij De Praktijk4Kids. Mariska studeerde in 2018 af aan de Universiteit van Leiden als orthopedagoog. Bij De Praktijk4Kids verricht Mariska diagnostiek en behandeling bij kinderen en jongeren. Daarnaast is zij actief betrokken bij de ontwikkeling van Breinhelden, zie www.breinhelden.nl. Hierdoor weet zij veel van het executief functioneren af. Naast haar werk als orthopedagoog bij De Praktijk4Kids werkt zij als begeleider op een zorgboerderij. Mariska is geregistreerd bij het NVO en SKJ.

 

Werkdagen: maandag en woensdag

 

Drs. Monique Vrij

Orthopedagoog BAPD

Monique werkt 2 dagen in de week als orthopedagoog bij De Praktijk4Kids. Zij verricht met name diagnostiek, maar geeft ook behandeling. Tijdens het diagnostisch proces werkt zij zorgvuldig en besteedt ze tijd aan een goede communicatie met ouders en de cliënt. Daarnaast verzorgt Monique workshops voor het programma Breinhelden voor leraren en scholen, waarbij de executieve functies centraal staan. Monique werkt hiernaast ook als schoolleider in het basisonderwijs.

 

Werkdagen: maandag en vrijdag

 

Mariëtte Renee-Vermaat, MSc.

Orthopedagoog BAPD

Mariëtte is in 2021 begonnen bij de Praktijk4Kids als orthopedagoog. Mariëtte verricht diagnostisch onderzoek en behandeling. Daarnaast ondersteunt Mariëtte het programma Breinhelden met haar expertise als specialist leren en ontwikkelen in het basisonderwijs. Als orthopedagoog vindt Mariëtte het belangrijk om op een doeltreffende wijze een prettige samenwerking aan te gaan met de cliënt. Samen met de gezinsomgeving en schoolomgeving is het doel om zo optimaal mogelijke ontwikkelingskansen te creëren. Sinds januari 2023 volgt Mariëtte de opleiding tot systeemtherapeut. 

 

Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag

 

Lieke Talen, MSc.

Orthopedagoog BAPD

Lieke is een bevlogen orthopedagoog met een analytische werkhouding. Zij is breed geïnteresseerd en sluit zorgvuldig aan bij de hulpvraag van een kind of jongere en het systeem. Een goede samenwerking met een kind of jongere en alle betrokkenen vindt zij erg belangrijk. Lieke verricht diagnostiek en behandeling bij kinderen en jongeren en richt zich daarbij voornamelijk op kinderen en jongeren met autismespectrumstoornis (ASS). Lieke is geregistreerd bij het NVO en het SKJ.

 

Werkdagen: maandag t/m donderdag

IMG_9819

Matthijs van Gils

Stagiair

Bij De Praktijk4Kids vinden wij het belangrijk om onze toekomstige collega’s op te leiden. Jaarlijks loopt er een student stage in onze praktijk. Stagiaires voeren ondersteunende werkzaamheden uit, maar helpen ook mee bij het afnemen van testen. Dit doen zij allereerst onder begeleiding en later zelfstandig onder supervisie van onze ervaren medewerkers. Naast onze drive om onze toekomstige collega’s op te leiden, zien wij ook een voordeel in het ‘bij’ blijven in ons beroepsveld. Stagiaires nemen de nieuwste inzichten mee van de universiteit, waardoor wij up to date blijven. Door de inzet en inspanningen van stagiaires bij De Praktijk4Kids kan een onderzoek mogelijk eerder plaatsvinden.

Matthijs is bezig met zijn studie Orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden. Als stagiair is hij voornamelijk bezig met diagnostiek, waarbij afstemming op de cliënt centraal staat. Ook werkt Matthijs als leerkracht in het basisonderwijs, waardoor hij veel ervaring heeft in werken met kinderen. Tijdens zijn loopbaan als leerkracht heeft hij gemerkt hoe belangrijk het is dat elk kind gezien wordt. Als orthopedagoog helpt hij daarom graag de kinderen die soms net even onder de radar blijven.

 

Werkdagen: donderdag, vrijdag en zaterdag

 

IMG_9639

Louise Hartveld

Stagiaire

Bij De Praktijk4Kids vinden wij het belangrijk om onze toekomstige collega’s op te leiden. Jaarlijks loopt er een student stage in onze praktijk. Stagiaires voeren ondersteunende werkzaamheden uit, maar helpen ook mee bij het afnemen van testen. Dit doen zij allereerst onder begeleiding en later zelfstandig onder supervisie van onze ervaren medewerkers. Naast onze drive om onze toekomstige collega’s op te leiden, zien wij ook een voordeel in het ‘bij’ blijven in ons beroepsveld. Stagiaires nemen de nieuwste inzichten mee van de universiteit, waardoor wij up to date blijven. Door de inzet en inspanningen van stagiaires bij De Praktijk4Kids kan een onderzoek mogelijk eerder plaatsvinden.

Louise is masterstudent Orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden en loopt drie dagen per week stage bij De Praktijk4Kids. Onder begeleiding verricht ze diagnostiek en behandeling. Daarnaast ondersteunt Louise het Breinheldenprogramma door haar kennis en vaardigheden op het gebied van executieve functies en communicatie.

 

Werkdagen: dinsdag, donderdag en vrijdag

Gwenny van Rijn, MSc.

Orthopedagoog BAPD

Gwenny bemant De Praktijk4Kids in Nieuw-Vennep. De Praktijk4Kids Nieuw-Vennep is een franchisevestiging van de vestiging in Alphen aan den Rijn. Gwenny studeerde in 2014 af aan de Universiteit van Leiden als orthopedagoog. Zij liep haar eindstage bij De Praktijk4Kids en is na haar studie de franchise vestiging in Nieuw-Vennep gaan runnen. Gwenny richt zich op hoogbegaafdheid en leerproblemen. Gwenny is geregistreerd bij het NVO.

Gwenny biedt ook ondersteuning aan kinderen op het Stedelijk Gymnasium in Leiden. Daarnaast werkt zij bij een zorgboerderij.

 

Werkdagen: maandag t/m vrijdag

Email: gwenny@depraktijk4kids.nl

Herman Bosman van De Praktijk4Kids

Herman Bosman

Financiële administratie

Onze financiële administatie wordt verzorgd door Herman Bosman. Voor vragen over de factuur en betalingstermijnen kunt u contact met Herman opnemen.

 

Werkdagen: maandag t/m vrijdag

Email: herman@depraktijk.biz

Karin van der Horst van De Praktijk4Kids

Karin van der Horst

Administratie

Onze administratieve ondersteuning wordt verzorgd door Karin van der Horst. Als u naar onze praktijk belt, zal Karin u te woord staan. Karin verzorgt de aanmelding en helpt u op weg bij het invullen van het inschrijf- en intakeformulier en het maken van afspraken. Ook zal Karin u mailen als er vragenlijsten aangaande uw kind ingevuld dienen te worden ten behoeve van de diagnostiek.

 

Werkdagen: maandagochtend, dinsdag, woensdagochtend en donderdag

Email: karin@depraktijk4kids.nl