Trauma, behandeling voor kinderen en jongeren

Als een kind iets heftigs hebt meegemaakt, kan het zijn dat er een trauma ontstaat of dat traumabehandeling geïndiceerd is. Kinderen kunnen door een trauma onder andere last krijgen van heftige gevoelens, flashbacks, angst, slaap- en/of concentratieproblemen. Dit kan het dagelijks leven flink belemmeren.

Bij De Praktijk4Kids bieden wij verschillende vormen van traumabehandeling. Wij bieden EMDR-therapie, maar kunnen kinderen ook helpen om een trauma te verwerken door hen te laten schrijven, tekenen, vertellen of door met hun negatieve gedachten aan de slag te gaan. Ook kinderen met een pre-verbaal trauma (het kind heeft er geen actieve herinneringen bij) kunnen wij helpen. In dit geval gaan vooral ouders aan de slag met het opstellen van het traumaverhaal.

Goed om te weten!

Icoon De Praktijk4Kids met een megafoon

Het traject start met een intakegesprek met de jongere en ouder(s)/verzorger(s). In dit gesprek brengen we de klachten en de hulpvraag in kaart. Het is fijn als u gerichte voorbeelden kunt geven. Er zullen ook digitale vragenlijsten worden verstuurd die u dient in te vullen. Na de intake start de behandeling. Elke traumabehandeling kan een ander aantal sessies beslaan. Per traumatische herinnering zijn gemiddeld 1 tot 7 sessies nodig.

Tarieven

Icoon De Praktijk4Kids met munten en Eurotekens

Zowel het intakegesprek als de behandelingen kosten € 125 euro per 45 minuten.

Traumabehandeling dat wordt uitgevoerd door De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn kan worden vergoed als uw kind woonachtig is in onze samenwerkingsregio's. Woont uw kind in een gemeente die valt onder Holland Rijnland dan is een verwijzing van de huisarts nodig. Bij Holland Rijnland vragen wij vervolgens voor u een vergoed traject aan. Als dit wordt toegekend dan zal het onderzoek starten. Woont uw kind in de gemeente Alphen aan de Rijn dan dient u zich te melden bij GO! voor jeugd. GO! voor jeugd kan ons verzoeken het onderzoek of de behandeling uit te voeren.

Bij De Praktijk4Kids Nieuw-Vennep is geen vergoeding mogelijk.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op;

Wat is de vierde letter van praktijk?

Wat is de vierde letter van praktijk?