Executieve functies, onderzoek en behandeling voor kinderen

Heeft uw kind moeite met het plannen en organiseren van schoolwerk? Heeft uw kind moeite om zich ergens toe te zetten, door te zetten en de aandacht erbij te houden? Dan is het goed mogelijk dat uw kind problemen ervaart met het executief functioneren. Executieve functies zijn de regelfuncties van ons brein. Deze functies zorgen ervoor dat we taken en opdrachten kunnen uitvoeren. Als kinderen daar moeite mee hebben dan is dat erg lastig. Bij De Praktijk4Kids werken professionals die veel weet hebben van executieve functieproblematiek. Breinhelden, doordacht werken aan executieve functies is een uitgave van De Praktijk4Kids. Vanuit het Breinheldenprogramma geven wij vorm aan de behandeling van executieve functieproblematiek. Uiteraard kunnen wij ook onderzoek doen naar de executieve functies.

Goed om te weten!

Icoon De Praktijk4Kids met een megafoon

Als het onderzoek naar executieve functieproblematiek start dan is er eerst met u als ouders een intakegesprek. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind neemt hij of zij ook deel aan dit gesprek. In dit gesprek brengen we de hulpvraag in kaart. We stellen ook vragen aangaande de ontwikkeling van uw kind, van geboorte tot nu. Het is handig als u naar dit gesprek een lijstje meebrengt met dingen die u en andere belangrijke betrokkenen (zoals bijv. de leraar) opvallen. We vragen ouders en leraren ook om digitaal een aantal vragenlijsten in te vullen. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind vult hij of zij ook een vragenlijst in. Deze vragenlijsten gaan over het gedrag van uw kind. In sommige gevallen observeren wij ook op school en/of thuis. Vervolgens zal in een aantal dagdelen het onderzoek bij uw kind plaatsvinden. Deze dagdelen spreken wij met u af. U dient hiervoor toestemming voor verzuim aan te vragen op de school van uw kind.

Tarieven

Icoon De Praktijk4Kids met munten en Eurotekens

Een volledig onderzoek naar executieve functieproblematiek kost € 2095,-. Soms volstaat een deelonderzoek. Desgewenst kan de factuur in twee termijnen worden voldaan. Behandeling van executieve functieproblematiek kost € 125 per sessie van van 60 minuten. Wij berekenen zowel directe- als indirecte tijd.

Executieve functie-onderzoek en/of -behandeling dat wordt uitgevoerd door De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn kan in enkele gevallen worden vergoed als uw kind woonachtig is in onze samenwerkingsregio's. In veel gevallen dient u dit onderzoek zelf te bekostigen, maar het staat u altijd vrij om uw hulpvraag voor te leggen aan de jeugdhulpverleningsorganisaties waar wij mee samenwerken. Woont uw kind in een gemeente die valt onder Holland Rijnland dan is een verwijzing van de huisarts of het JGT nodig. Bij Holland Rijnland vragen wij vervolgens voor u een vergoed traject aan. Als dit wordt toegekend dan zal het onderzoek starten. Woont uw kind in de gemeente Alphen aan de Rijn dan dient u zich te melden bij Oog voor Thuis. Oog voor Thuis kan ons verzoeken het onderzoek of de behandeling uit te voeren.

Bij De Praktijk4Kids Nieuw-Vennep is geen vergoeding mogelijk.

Neem vrijblijvend contact met ons op;

Wat is de vierde letter van praktijk?

Wat is de vierde letter van praktijk?