Psychosomatische klachten, advies voor kinderen

Psychosomatische klachten zijn lichamelijke klachten die een psychische oorzaak hebben en geen lichamelijke. Vaak is er al veel lichamelijk onderzoek gedaan door de huisarts of zelfs in het ziekenhuis, maar is er geen lichamelijke verklaring voor de klachten. Het is goed te weten dat het lichaam en de geest elkaar beïnvloeden. Geestelijke spanning kan leiden tot lichamelijke pijn. Belinda Herrewijn, de eigenaresse van De Praktijk4Kids, is naast kinder- en jeugdpsycholoog ook gediplomeerd orthomoleculair therapeut PNI. Haar kennis van de psyche en het lichamelijke heeft zij gebundeld in Bruisend Brein, een praktijk voor integrale psychologie.

Voor hulpvragen daar waar het lichamelijke het psychologische raakt wordt Belinda's expertise op beide terreinen ingezet. De Praktijk4Kids en Bruisend Brein bundelen zo hun krachten.

Goed om te weten!

Icoon De Praktijk4Kids met een megafoon

Vermoedt u psychosomatische klachten bij uw kind? Dan is het zinvol om een adviesgesprek in te plannen bij Belinda Herrewijn. In dit adviesgesprek zal zij op basis van uw verhaal aangeven wat de meest passende vervolgstappen zijn.

In dit gesprek zal er veel aandacht zijn voor de leefstijl van uw kind op het gebied van voeding en bewegen. Mogelijk wordt u gevraagd om voorafgaand aan het adviesgesprek een voedings- en beweegdagboek voor uw kind bij te houden. We verzoeken u tevens de medicatie van uw kind mee te nemen naar het adviesgesprek. Een medicamenteuze behandeling kan namelijk ook invloed uitoefenen op de psyche. Daarnaast zal Belinda in het gesprek in kaart brengen hoe uw kind op psychologisch niveau functioneert. Ook kan het nodig zijn om een aantal vragenlijsten in te vullen.

Tarieven

Icoon De Praktijk4Kids met munten en Eurotekens

Het adviesgesprek kost € 79,20 per 45 minuten.

Als er sprake is van psychologische problematiek dan kan er vergoede zorg plaatsvinden. Voor de aanvullende diensten op het gebied van orthomoleculaire therapie is geen vergoeding mogelijk. We verwijzen daarvoor graag naar de prijzen op de website van Bruisend Brein. Uiteraard zal Belinda Herrewijn u in het adviesgesprek meer kunnen vertellen over de kosten.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wat is de vierde letter van praktijk?

Wat is de vierde letter van praktijk?