Adres:

Park Rijnstroom
Cornelis Geellaan 43
2406 JE Alphen aan de Rijn
Telefoon: 0172 425 425; Email: info@depraktijk4kids.nl

We werken op afspraak. We komen het liefst met je in contact via de mail; dit komt omdat we tijdens ons werk met cliënten niet de telefoon op kunnen nemen; uiteraard mag je ook een boodschap inspreken op onze voicemail. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Je vindt ons in het Business Centre / Residence Rijnstroom van restaurant Alfreds. Je kunt plaatsnemen in de wachtruimte in de hal. De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn is 6 dagen van de week geopend, in overleg zijn afspraken ‘s avonds ook mogelijk. Een deel van onze praktijk is op de eerste verdieping van het pand. Geef het aan als je slecht ter been bent. Dan kunnen we er rekening mee houden en de afspraak in een behandelkamer op de parterre plannen.

Kosteloos afmelden kan tot 24 uur van te voren.

Op dit moment hebben wij een wachtlijst van 10 weken.

 

Belinda Herrewijn – GZ-psycholoog, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP

Hoofdbehandelaar en eigenaresse van De Praktijk4Kids, onderdeel van De Praktijk. Zij studeerde psychologie aan de universiteit van Nijmegen. Zij werkte vanaf 1987 in diverse functies in het bedrijfsleven en het onderwijs. Vanaf 2005 is zij GZ- psycholoog NIP en Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP.

Belinda doet veel onderzoek en behandeling. Ze verzorgt tevens de vergoede trajecten welke vergoed worden door de gemeente en biedt hulp bij angst, trauma en sociaal-emotionele problemen. Belinda is EMDR-therapeut. Belinda werkt op maandag (hele dag; ook in de avond), dinsdagmiddag, woensdagmiddag,  vrijdagmiddag en zaterdagochtend.

Esther Monfils – Orthopedagoog Leerproblemen BAPD

Studeerde in 2007 af aan de universiteit van Leiden als orthopedagoog leerproblemen. Daarvoor en tijdens haar studie heeft Esther gewerkt als leerkracht en remedial teacher in het basis- en speciaal onderwijs. Zij heeft veel ervaring met kinderen waarbij het leerproces stagneert en met (meer) begaafde kinderen. Esther verzorgt binnen De Praktijk4Kids onderzoek en behandeling van leerproblemen en intelligentie-onderzoek. Daarnaast verzorgt zij trainingen voor leerkrachten/docenten over leerproblemen, (hoog)begaafdheid en executieve functies. Esther heeft artikelen geschreven voor het Tijdschrift voor de Remedial Teaching over een methodiek om kinderen de tafels te leren. Op dit moment schrijft Esther samen met Belinda een programma over executieve functies voor het basisonderwijs.

Esther heeft een diagnostische aantekening en is lid van de beroepsvereniging NVO. Esther begeleidt de stagiaires die meedraaien in onze praktijk. Esther is getrouwd en heeft een dochter en een zoon. Esther werkt op maandag en woensdag.

Sandra Bleyenberg – de Korte – Neuropsycholoog NIP

Studeerde in het jaar 2000 af aan de Vrije Universiteit te Amsterdam als experimenteel neuropsycholoog op het gebied van kinderen en volwassenen. Tijdens haar studie heeft zij tijdens haar afstudeeronderzoek gewerkt met kinderen met gedragsproblemen als AD(H)D, PDD-NOS, ODD en CD. Binnen De Praktijk4Kids gaat zij zich richten op hulpvragen op het vlak van aandacht, concentratie, geheugen en slapen.

Naast het op freelance basis ondersteunen van De Praktijk4Kids is zij bij ArboNed werkzaam als arbeids- en organisatiepsycholoog waar zij (neuro)psychologische onderzoeken en keuringen uitvoert en slaaptherapie geeft.

Sandra is geregistreerd bij het NIP. Sandra werkt op woensdag.

Mariska Kerkvliet – Orthopedagoog i.o.

Studeerde in het jaar 2014 af aan de Hogeschool van Leiden als sociaal pedagogisch hulpverlener. Mariska studeert momenteel aan de Universiteit van Leiden en volgt daar de opleiding Orthopedagogiek. In het najaar van 2017 is zij afgestudeerd.

Mariska werkt als onderzoeksassistent bij De Praktijk4Kids. Dat betekent dat veel testjes en onderzoeken door haar uitgevoerd worden. Zij werkt onder supervisie van Belinda. Mariska werkt op maandag, dinsdag en vrijdag.

Naast haar werk bij De Praktijk4Kids geeft Mariska gymlessen aan kinderen en begeleidt zij kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap.

Chantal Geers – Orthopedagoog i.o.

Chantal werkt bij De Praktijk4Kids als onderzoeksassistent. Daarnaast rond zij haar masterstage voor haar studie Orthopedagogische Wetenschappen bij ons af.  Ze hoopt haar studie in de zomer van 2018 af te ronden.

Chantal werkt als onderzoeksassistent bij De Praktijk4Kids. Dat betekent dat veel testjes en onderzoeken door haar uitgevoerd worden. Zij werkt onder supervisie van Belinda. Chantal werkt op donderdag, en wisselend op andere dagen.

Chantal geeft in haar vrije tijd gym- en turnlessen aan kinderen.

Stagiaire

Bij De Praktijk4Kids vinden wij het belangrijk om onze toekomstige collega’s op te leiden! Elk jaar loopt er een stagiaire stage in onze praktijk. Stagiaires voeren ondersteunende werkzaamheden uit, maar helpen ook mee bij het afnemen van testen en onderzoeken. Dit doen zij allereerst onder begeleiding en later zelfstandig onder supervisie van onze ervaren medewerkers. Naast onze drive om onze toekomstige collega’s op te leiden, zien wij ook een voordeel in het ‘bij’ blijven in ons beroepsveld. Stagiaires nemen namelijk de nieuwste inzichten mee van de universiteit. Zo blijven wij up to date. En dat niet alleen. Als een stagiaire meewerkt aan een casus wordt daar uitvoerig tijd aan besteed, zowel op de praktijk als eventueel anoniem op de universiteit in de intervisiegroep. Doordat stagiaires bij De Praktijk4Kids in onze kleine setting meedraaien kan door hun inzet en inspanningen een onderzoek mogelijk eerder afgenomen worden.