Adres:

Park Rijnstroom
Cornelis Geellaan 43
2406 JE Alphen aan de Rijn
Telefoon: 0172 425 425

Eigenaresse: Belinda Herrewijn, GZ-psycholoog, K&J-psycholoog, BIG-nr: 39062669425

Aanmeldingen en plannen van uw afspraak: karin@depraktijk4kids.nl

Financiële administratie: herman@depraktijk.biz

Algemeen emailadres (a.u.b. niet voor aanmeldingen): info@depraktijk4kids.nl

We werken op afspraak. We komen het liefst met je in contact via de mail (via: karin@depraktijk4kids.nl); dit komt omdat we tijdens ons werk met cliënten de telefoon niet op kunnen nemen; uiteraard mag je ook een boodschap inspreken op onze voicemail of je boodschap achterlaten bij onze administratieve ondersteuner, mevrouw Karin van der Horst. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Meld je je voor het eerst aan? Dan kun je je wenden tot mevrouw Karin van der Horst. Zij zal jouw inschrijving verzorgen en afspraken plannen.

Je vindt ons in het Business Centre / Residence Rijnstroom van restaurant Alfreds. Je kunt plaatsnemen in de wachtruimte in de hal. De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn is 6 dagen van de week geopend, in overleg zijn afspraken ‘s avonds ook mogelijk. Een deel van onze praktijk is op de eerste verdieping van het pand. Geef het aan als je slecht ter been bent. Dan kunnen we er rekening mee houden en de afspraak in een behandelkamer op de parterre plannen.

Let op! Kosteloos afmelden kan tot 24 uur van te voren. Wij brengen u de geplande tijd in rekening tegen uurtarief. Ook bij een vergoed traject.

Voor onze actuele wachtlijst: zie hiervoor de rechterkolom onder het logo.

 

Drs. Belinda Herrewijn – GZ-psycholoog, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP

Hoofdbehandelaar en eigenaresse van De Praktijk4Kids, onderdeel van De Praktijk. Zij studeerde psychologie aan de universiteit van Nijmegen. Zij werkte vanaf 1987 in diverse functies in het bedrijfsleven en het onderwijs. Vanaf 2005 is zij GZ- psycholoog NIP en Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP.

Belinda doet veel onderzoek en behandeling naar uiteenlopende problemen. Ze verzorgt tevens de vergoede trajecten welke vergoed worden door de gemeente en biedt hulp bij angst, trauma en sociaal-emotionele problemen. Belinda is EMDR-therapeut. Belinda werkt op maandag (hele dag; ook in de avond), dinsdagmiddag, woensdagmiddag,  vrijdagmiddag en zaterdagochtend. Belinda begeleidt de stagiaires die meedraaien in onze praktijk. Samen met Esther is zij auteur van Breinhelden, zie www.breinhelden.nl.

belinda@depraktijk4kids.nl (aanmeldingen graag via: karin@depraktijk4kids.nl)

Esther Monfils MSc., – Orthopedagoog Leerproblemen BAPD

Studeerde in 2007 af aan de universiteit van Leiden als orthopedagoog leerproblemen. Daarvoor en tijdens haar studie heeft Esther gewerkt als leerkracht en remedial teacher in het basis- en speciaal onderwijs. Zij heeft veel ervaring met kinderen waarbij het leerproces stagneert en met (meer) begaafde kinderen. Esther verzorgt binnen De Praktijk4Kids onderzoek en behandeling van leerproblemen, ADHD, ASS en intelligentie-onderzoek. Daarnaast verzorgt zij trainingen voor leerkrachten/docenten over leerproblemen, (hoog)begaafdheid en executieve functies. Esther heeft artikelen geschreven voor het Tijdschrift voor de Remedial Teaching over een methodiek om kinderen de tafels te leren. Samen met Belinda is zij auteur van Breinhelden, zie www.breinhelden.nl.

Esther heeft een diagnostische aantekening en is lid van de beroepsvereniging NVO.  Esther is getrouwd en heeft een dochter en een zoon. Esther werkt op maandag en woensdag.

esther@depraktijk4kids.nl (aanmeldingen graag via: karin@depraktijk4kids.nl)

Drs. Sandra Bleyenberg – de Korte – Neuropsycholoog NIP

Studeerde in het jaar 2000 af aan de Vrije Universiteit te Amsterdam als experimenteel neuropsycholoog op het gebied van kinderen en volwassenen. Tijdens haar studie heeft zij tijdens haar afstudeeronderzoek gewerkt met kinderen met gedragsproblemen als AD(H)D, PDD-NOS, ODD en CD. Binnen De Praktijk4Kids richt Sandra zich op slaapproblemen en verzorgt zij EMDR-behandelingen.

Naast haar werk bij De Praktijk4Kids werkt zij Sandra bij ArboNed als arbeids- en organisatiepsycholoog waar zij (neuro)psychologische onderzoeken en keuringen uitvoert en slaaptherapie geeft.

Sandra is geregistreerd bij het NIP. Sandra werkt op woensdag.

sandra@depraktijk4kids.nl (aanmeldingen graag via: karin@depraktijk4kids.nl)

Kayleigh Hillebrand, MSc., – Orthopedagoog BAPD

Kayleigh rondde in de zomer van 2018 haar stage af bij De Praktijk4Kids. Kayleigh heeft een grote affiniteit met kinderen. Vanuit haar rol als orthopedagoog zet Kayleigh hoog in op de relatie die zij opbouwt met kinderen; dit doet zij met een vrolijke noot. Kayleigh werkt vier dagen bij De Praktijk4Kids. Kayleigh verzorgt diagnostiek, behandeling, begeleiding en observaties. Ze biedt hulp bij verschillende problemen en stoornissen.

Kayleigh werkt op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

kayleigh@depraktijk4kids.nl (aanmeldingen graag via: karin@depraktijk4kids.nl)

Jessica Heemskerk MSc., – Psycholoog Kind & Jeugd

Studeerde in het jaar 2016 af aan de Universiteit van Leiden als kinder- en jeugdpsychologe. Hierna heeft zij onder andere les gegeven aan de Universiteit en heeft zij ondersteunende werkzaamheden verricht bij sociale vaardigheidstrainingen en in een klas voor hoogbegaafde kinderen.

Jessica werkt als behandelaar, onderzoeker en trainer bij De Praktijk4Kids. Zij houdt zich onder andere bezig met diagnostiek en de behandeling van diverse sociaal-emotionele problematiek. Naast haar werk bij De Praktijk4Kids is Jessica ook “Snel leren = leuk leren”- trainer. Meer informatie: www.snellerenisleukleren.nl

Jessica heeft een diagnostische aantekening en is geregistreerd in het kwaliteitsregister SKJ. Ze werkt op dinsdag, donderdag en vrijdag.

jessica@depraktijk4kids.nl (aanmeldingen graag via: karin@depraktijk4kids.nl)

Chantal Geers BSc., – Orthopedagoog i.o.

Chantal verricht ondersteunende werkzaamheden bij De Praktijk4Kids. Chantal volgt de opleiding Orthopedagogiek bij de Universiteit van Leiden. In september 2018 start haar stage bij De Praktijk4Kids. Chantal werkt op wisselende dagen.

Chantal geeft in haar vrije tijd gym- en turnlessen aan kinderen.

chantal@depraktijk4kids.nl (aanmeldingen graag via: karin@depraktijk4kids.nl)

Administratieve en financiële ondersteuners

Onze administratieve ondersteuning wordt verzorgd door Karin van der Horst. Als je naar onze praktijk belt, zal Karin je te woord staan. Karin verzorgt jouw aanmelding en helpt je op weg bij het invullen van het inschrijf- en intakeformulier en het maken van afspraken. Ook zal Karin je mailen als er vragenlijsten aangaande jouw kind ingevuld dienen te worden ten behoeve van de diagnostiek. Je kunt Karin mailen op karin@depraktijk4kids.nl.

Onze financiële administatie wordt verzorgd door De heer Herman Bosman. Voor vragen over de factuur en betalingstermijnen kun je via volgend emailadres contact opnemen: herman@depraktijk.biz.

Stagiaire

Bij De Praktijk4Kids vinden wij het belangrijk om onze toekomstige collega’s op te leiden! Elk jaar loopt er een stagiaire stage in onze praktijk. Stagiaires voeren ondersteunende werkzaamheden uit, maar helpen ook mee bij het afnemen van testen en onderzoeken. Dit doen zij allereerst onder begeleiding en later zelfstandig onder supervisie van onze ervaren medewerkers. Naast onze drive om onze toekomstige collega’s op te leiden, zien wij ook een voordeel in het ‘bij’ blijven in ons beroepsveld. Stagiaires nemen namelijk de nieuwste inzichten mee van de universiteit. Zo blijven wij up to date. En dat niet alleen. Als een stagiaire meewerkt aan een casus wordt daar uitvoerig tijd aan besteed, zowel op de praktijk als eventueel anoniem op de universiteit in de intervisiegroep. Doordat stagiaires bij De Praktijk4Kids in onze kleine setting meedraaien kan door hun inzet en inspanningen een onderzoek mogelijk eerder afgenomen worden dan dat de wachtlijst toestaat.

In september 2018 is naast onze ondersteuner Chantal ook Lieke Talen, BSc. aan haar stage bij De Praktijk4Kids gestart.

onderzoeksassistent@depraktijk4kids.nl (aanmeldingen graag via: karin@depraktijk4kids.nl)