AD(H)D, onderzoek en behandeling voor kinderen

Kinderen met AD(H)D hebben problemen met aandacht en concentratie. Ook kan er sprake zijn van hyperactiviteit en impulsiviteit. Doorgaans zie je kinderen die moeite hebben met stil staan of zitten, die tomeloze energie hebben, die allerlei prikkels oppakken en die moeite hebben om hun impulsen te controleren. Knap lastig dus. Vooral op school kunnen deze kinderen vastlopen. Een onderzoek kan dan helderheid bieden. Dat biedt een antwoord op vragen en plaatst gedrag in perspectief. Er kan vervolgens gerichte behandeling plaatsvinden.

Bij De Praktijk4Kids vinden we het belangrijk om u van de juiste adviezen te voorzien. Als u eenmaal weet dat uw kind AD(H)D heeft, dan is het ook fijn om te weten waar uw kind behoefte aan heeft en wat u kunt doen.

Goed om te weten!

Icoon De Praktijk4Kids met een megafoon

Als het onderzoek naar AD(H)D start dan is er eerst met u als ouders een intakegesprek. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind neemt hij of zij ook deel aan dit gesprek. In dit gesprek brengen we de hulpvraag in kaart. We stellen ook vragen aangaande de ontwikkeling van uw kind, van geboorte tot nu. Het is handig als u naar dit gesprek een lijstje meebrengt met dingen die u en andere belangrijke betrokkenen (zoals bijv. de leraar) opvallen. We vragen ouders en leraren ook om digitaal een aantal vragenlijsten in te vullen. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind vult hij of zij ook een vragenlijst in. Deze vragenlijsten gaan over het gedrag van uw kind. In veel gevallen observeren wij ook op school en/of thuis. Vervolgens zal in een aantal dagdelen het onderzoek bij uw kind plaatsvinden. Deze dagdelen spreken wij met u af. U dient hiervoor toestemming voor verzuim aan te vragen op de school van uw kind.

Tarieven

Icoon De Praktijk4Kids met munten en Eurotekens

Een onderzoek naar AD(H)D kost € 2500,-. Het is mogelijk om de factuur in twee termijnen te voldoen. Behandeling van AD(H)D kost € 125 per sessie van 60 minuten. Wij berekenen zowel directe- als indirecte tijd.

AD(H)D-onderzoek en/of -behandeling dat wordt uitgevoerd door De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn kan worden vergoed als uw kind woonachtig is in onze samenwerkingsregio's. Woont uw kind in een gemeente die valt onder Holland Rijnland dan is een verwijzing van de huisarts nodig. Bij Holland Rijnland vragen wij vervolgens voor u een vergoed traject aan. Als dit wordt toegekend dan zal het onderzoek starten. Woont uw kind in de gemeente Alphen aan de Rijn dan dient u zich te melden bij Oog voor Thuis. Oog voor Thuis kan ons verzoeken het onderzoek of de behandeling uit te voeren.

Voor De Praktijk4Kids Nieuw-Vennep is het niet mogelijk om een vergoed traject via Oog voor Thuis aan te gaan.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op;

Wat is de vierde letter van praktijk?

Wat is de vierde letter van praktijk?