Angsten, onderzoek en behandeling voor kinderen

Soms kunnen kinderen angstig zijn. Ze zijn bang voor specifieke dingen zoals bijvoorbeeld spinnen of vuur. Angsten kunnen ook ontstaan zijn door een nare gebeurtenis. Denk hierbij aan een fietsongeval waar kinderen angsten aan hebben overgehouden. Ook aan een onveilige thuis- of schoolsituatie kunnen kinderen angstklachten overhouden. Angst kan ook ontstaan uit een trauma of als kinderen erg gevoelig zijn voor prikkels. Angstklachten kunnen zeer belemmerend zijn. Er is daardoor sprake van een langdurige stress-situatie en het zaak dit zo snel mogelijk te behandelen zodat een kind zich weer ten volste kan ontwikkelen. Bij De Praktijk4Kids werken professionals die kinderen kunnen helpen hun angsten te overwinnen. We maken gebruik van beproefde technieken zoals bijvoorbeeld EMDR en cognitieve gedragstherapie.

Goed om te weten!

Icoon De Praktijk4Kids met een megafoon

Het traject start met een intakegesprek. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind neemt hij of zij ook deel aan dit gesprek. In dit gesprek brengen we de hulpvraag in kaart. We stellen ook vragen aangaande de ontwikkeling van uw kind, van geboorte tot nu. Het is handig als u naar dit gesprek een lijstje meebrengt met dingen die u en andere belangrijke betrokkenen (zoals bijv. de leraar) opvallen. We vragen ouders en leraren ook om digitaal een aantal vragenlijsten in te vullen. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind vult hij of zij ook een vragenlijst in. Deze vragenlijsten gaan over het gedrag van uw kind. In sommige vallen is er onderzoek nodig om in kaart te krijgen hoe de angstproblemen verklaard kunnen worden. Dit onderzoek kan op één of meerdere dagdelen plaatsvinden. Deze dagdelen spreken wij met u af. U dient hiervoor toestemming voor verzuim aan te vragen op de school van uw kind. Na de intake en/of het eventueel aanvullend onderzoek start de behandeling van de angstproblemen, zodat uw kind zijn angsten de baas kan worden.

Tarieven

Icoon De Praktijk4Kids met munten en Eurotekens

Soms is onderzoek nodig om een verklaring te vinden voor de angstklachten. We gaan graag met u in gesprek om te kijken of er onderzoek nodig is en welke kosten hieraan verbonden zijn. Behandeling van angstproblemen kost € 125,00 per uur. Ook de indirecte tijd wordt berekend.

Onderzoek naar of behandeling, van angsten dat wordt uitgevoerd door De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn kan worden vergoed als uw kind woonachtig is in onze samenwerkingsregio's. of in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Voor het verkrijgen van de vergoeding kunt u meer lezen onder het kopje " Van Intake tot afronding" . in een gemeente die valt onder Holland Rijnland dan is een verwijzing van de huisarts nodig. Bij Holland Rijnland vragen wij vervolgens voor u een vergoed traject aan. Als dit wordt toegekend dan kan het onderzoek van start gaan met onze wachttijd in achtneming.

Bij De Praktijk4Kids Nieuw-Vennep is geen vergoeding mogelijk.

 

Blogpost

Neem vrijblijvend contact met ons op;

Wat is de vierde letter van praktijk?

Wat is de vierde letter van praktijk?