Stagelopen bij De Praktijk4Kids

Vanuit De Praktijk4Kids bieden wij de mogelijkheid om stage te lopen voor studenten van de masteropleiding Psychologie of Orthopedagogiek, bij onze vestiging in Alphen aan de Rijn. Voor het studiejaar 2024-2025 is de stageplek al vervuld.

Je loopt gedurende 10 maanden 24 uur per week stage, ongeacht het aantal uren dat je vanuit je studie stage moet lopen. De dagen worden in overleg vastgesteld. Gedurende je stage heb je regelmatig overlegmomenten met je stagebegeleider. Wij verwachten dat je in staat bent om zelfstandig te werken. We zijn op zoek naar een stagiair die het leuk vindt om in een kleine setting mee te draaien. Je bent flexibel en een snelle denker. Je schrikt niet als zaken opeens anders lopen dan gepland. Kinderen boeien je enorm en je bent bevlogen om je voor hen in te zetten.

De eerste periode van de stage leer je de praktijk kennen. Je observeert bij verschillende collega’s. Je neemt zelf het initiatief om observeerafspraken te maken met collega’s. Je voert ondersteunende werkzaamheden uit ten behoeve van de diagnostiek en behandeling uitgevoerd door de verschillende collega’s. Je leest je in en krijgt zicht op onze werkzaamheden. Het tweede deel van je stage word je intensief betrokken bij de diagnostiek. Er vindt een verschuiving plaats van ondersteunende naar aanvullende werkzaamheden. Dit betekent dat je delen van het onderzoek zelfstandig mag gaan uitvoeren en dat je bijdraagt aan de verslaglegging. Ook zal je betrokken zijn bij behandeling van cliënten. In het laatste deel van je stage doe je een onderzoek geheel zelfstandig. Daarnaast voer je nog steeds aanvullende werkzaamheden uit ten behoeve van onderzoek en behandeling. Je rondt onderzoeken en behandelingen af volgens onze regels en afspraken aangaande afsluiting van trajecten.

Basisaantekening diagnostiek

Er bestaat een mogelijkheid om je BAPD te halen. We zijn echter afhankelijk van binnengekomen casuïstiek en kunnen niet op voorhand inschatten of deze casussen voldoen aan de eisen waaraan de BAPD-verslagen moeten voldoen. Daarom kunnen we geen 100% zekerheid geven dat het lukt! Om je gerust te stellen: alle eerdere stagiaires hebben hun BAPD kunnen halen. Er is geen stagevergoeding. Er is een reiskostenvergoeding voor de reiskosten/kilometers die je maakt voor werkzaamheden voor De Praktijk4Kids.

Didactisch-Behandeling-Onderzoek-DePraktijk4Kids

Ben je enthousiast geworden?

Stuur je CV en motivatiebrief naar Belinda Herrewijn: belinda@depraktijk4kids.nl en laat duidelijk naar voren komen waarom je bij ons stage wilt lopen en wat je wilt leren.

Je kunt je interesse voor deze stageplaats kenbaar maken in april. De stageplaats voor het schooljaar 2024-2025 is inmiddels vervuld.