Alleen in onze vestiging van Alphen aan den Rijn nemen wij stagiaires aan. Stage-coördinator: Esther Monfils, esther@depraktijk4kids.nl.

Lees onderstaande informatie goed door. Reageer alleen als je aan onze voorwaarden kunt voldoen.

DE STAGEPLAATS VOOR STUDIEJAAR 2018-2019 IS NIET MEER BESCHIKBAAR.

Voor het studiejaar 2018-2019 is een universitaire stageplaats voor studenten van de masteropleiding Psychologie of Orthopedagogiek beschikbaar bij onze vestiging in Alphen aan de Rijn. Je kunt je interesse voor deze stageplaats kenbaar maken in februari 2018. Stuur je motivatie en CV naar esther@depraktijk4kids.nl . We hebben een aantal jaren op rij stagiaires van de opleiding Orthopedagogiek aangenomen. Onze voorkeur voor een volgende stagiaire gaat uit naar een Psychologie-studente.

Het is niet mogelijk om in februari te starten met een stage.

Je studeert Psychologie (jeugd) of Orthopedagogiek, bij voorkeur bij de Universiteit van Leiden of Utrecht. Ongeacht het aantal uren dat je vanuit je opleiding stage moet lopen, loop je gedurende een klein jaar 24 uur (iig ma en woe, de andere dag in overleg) in de week bij ons stage. Je loopt stage van september 2018 tot en met juni 2019. De praktijk is tussen kerst en oud en nieuw gesloten. Op maandagen en woensdagen heb je overlegmomenten met je stagebegeleider/aanspreekpunt (basisorthopedagoog NVO met diagnostische aantekening), de andere dagen werk je zelfstandig aan opdrachten en met cliënten. Er bestaat een mogelijkheid om je BAPD te halen. We zijn echter afhankelijk van binnengekomen casuïstiek en kunnen niet op voorhand inschatten of deze casussen voldoen aan de eisen waaraan de BAPD-verslagen moeten voldoen. Daarom kunnen we geen 100% zekerheid geven dat het lukt! Om je gerust te stellen: alle eerdere stagiaires hebben hun BAPD kunnen halen. Je hebt ook regelmatig een overlegmoment met de GZ-psycholoog. Voor de goede orde: binnen onze praktijk is de GZ-psycholoog niet je stagebegeleider.  Als dat voor jouw opleiding een voorwaarde is, kunnen wij daaraan helaas niet voldoen.

De eerste periode van de stage leer je de praktijk kennen. Je observeert bij de orthopedagoog en GZ-psycholoog. Je voert ondersteunende werkzaamheden uit ten behoeve van de diagnostiek en behandeling uitgevoerd door de orthopedagoog en GZ-psycholoog. Je leest je in en krijgt zicht op onze werkzaamheden.

Het tweede deel van je stage word je intensief betrokken bij de diagnostiek. Er vindt een verschuiving plaats van ondersteunende naar aanvullende werkzaamheden. Dit betekent dat je delen van het onderzoek zelfstandig mag gaan uitvoeren en dat je bijdraagt aan de verslaglegging. Ook zul je betrokken zijn bij behandeling van cliënten.

In het laatste deel van je stage doe je een onderzoek geheel zelfstandig. Daarnaast voer je nog steeds aanvullende werkzaamheden uit ten behoeve van diagnostiek en behandeling. Je rondt diagnostiek en behandelingen af volgens onze regels en afspraken aangaande afsluiting van trajecten.

We zijn op zoek naar een stagiaire die het leuk vindt om in een kleine setting mee te draaien. Je bent flexibel en een snelle denker. Je schrikt niet als zaken opeens anders lopen dan gepland. Kinderen boeien je enorm en je bent bevlogen om je voor hen in te zetten. En… je hebt er geen bezwaar tegen om meer uren stage te lopen dan dat door de universiteit als minimum gesteld is.

Je hebt kennis van de volgende screenings-/ testmaterialen: WISC, SON, WPPSI, ASEBA, AVL, VAK, PMT-K, SEV en TeaCH. We hopen dat deze testmaterialen op de universiteit zijn behandeld en geoefend. Zo niet, dan verwachten we dat je je ingelezen hebt alvorens de stage begint.

Er is geen stagevergoeding.
Leuk om te weten! Onze eerste twee stagiaires, Leonie en Gwenny, zijn een eigen vestiging van De Praktijk4Kids onder franchise gestart. Leonie is inmiddels als orthopedagoog op een school aangenomen en is met haar eigen vestiging gestopt. Andere stagiaires hebben een baan gevonden in hun eigen regio vrij kort na hun afstuderen. Mariska werkt nu bij De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn.

Het is NIET MEER mogelijk te reageren op deze vacature. Ben je enthousiast? Je kunt je interesse voor deze stageplaats kenbaar maken. Stuur je motivatie en CV naar esther@depraktijk4kids.nl