Alleen in onze vestiging van Alphen aan den Rijn nemen wij stagiaires aan. Aanmelden/informatie bij: Esther Monfils, esther@depraktijk4kids.nl.

Lees onderstaande informatie goed door. Reageer alleen als je aan onze voorwaarden kunt voldoen.

Voor het studiejaar 2018-2019 is een universitaire stageplaats voor studenten van de masteropleiding Psychologie of Orthopedagogiek beschikbaar bij onze vestiging in Alphen aan de Rijn. Je kunt je interesse voor deze stageplaats kenbaar maken in mei 2018. Stuur je motivatie en CV naar esther@depraktijk4kids.nl . Kandidaten die uitgenodigd worden voor gesprek hebben eerst een gesprek met Esther, een eventueel tweede gesprek is met de GZ-psycholoog.

DEZE STAGEPLAATS IS VERVULD. JE KUNT NIET MEER REAGEREN. WE WILLEN ALLE GEÏNTERESSEERDEN HARTELIJK DANKEN VOOR HUN INZENDING. HET LUKT ONS NIET OM IEDEREEN PERSOONLIJK OP DE HOOGTE TE STELLEN VAN HET FEIT DAT DE STAGEPLAATS VERVULD IS.

Het is niet mogelijk om in februari te starten met een stage.

Je studeert Psychologie (jeugd) of Orthopedagogiek, bij voorkeur bij de Universiteit van Leiden. Ongeacht het aantal uren dat je vanuit je opleiding stage moet lopen, loop je gedurende een klein jaar 24 uur (dagen zijn afhankelijk van beschikbare werkplek) in de week bij ons stage. Je loopt stage van september 2018 tot en met juni 2019. De praktijk is tussen kerst en oud en nieuw gesloten. Je hebt regelmatig overlegmomenten met je stagebegeleider/aanspreekpunt, de andere dagen werk je zelfstandig aan opdrachten en met cliënten. Wij verwachten dat je goed in staat bent om zelfstandig te werken en je vragen kunt opsparen tot het overlegmoment. Er bestaat een mogelijkheid om je BAPD te halen. We zijn echter afhankelijk van binnengekomen casuïstiek en kunnen niet op voorhand inschatten of deze casussen voldoen aan de eisen waaraan de BAPD-verslagen moeten voldoen. Daarom kunnen we geen 100% zekerheid geven dat het lukt! Om je gerust te stellen: alle eerdere stagiaires hebben hun BAPD kunnen halen. Onze GZ-psycholoog, Belinda Herrewijn, is je officiële stagebegeleider. Met Belinda bespreek je de inhoudelijke zaken van je stage. Alle andere collega’s helpen je graag praktisch op weg. Eén van deze collega’s wordt jouw vaste aanspreekpunt.

De eerste periode van de stage leer je de praktijk kennen. Je observeert bij verschillende collega’s. Je voert ondersteunende werkzaamheden uit ten behoeve van de diagnostiek en behandeling uitgevoerd door de verschillende collega’s. Je leest je in en krijgt zicht op onze werkzaamheden.

Het tweede deel van je stage word je intensief betrokken bij de diagnostiek. Er vindt een verschuiving plaats van ondersteunende naar aanvullende werkzaamheden. Dit betekent dat je delen van het onderzoek zelfstandig mag gaan uitvoeren en dat je bijdraagt aan de verslaglegging. Ook zul je betrokken zijn bij behandeling van cliënten.

In het laatste deel van je stage doe je een onderzoek geheel zelfstandig. Daarnaast voer je nog steeds aanvullende werkzaamheden uit ten behoeve van diagnostiek en behandeling. Je rondt diagnostiek en behandelingen af volgens onze regels en afspraken aangaande afsluiting van trajecten.

We zijn op zoek naar een stagiaire die het leuk vindt om in een kleine setting mee te draaien. Je bent flexibel en een snelle denker. Je schrikt niet als zaken opeens anders lopen dan gepland. Kinderen boeien je enorm en je bent bevlogen om je voor hen in te zetten. En… je hebt er geen bezwaar tegen om meer uren stage te lopen dan dat door de universiteit als minimum gesteld is.

Je hebt kennis van de volgende screenings-/ testmaterialen: WISC V, SON, WPPSI, ASEBA, AVL, VAK, PMT-K, SEV en TeaCH. We hopen dat deze testmaterialen op de universiteit zijn behandeld en geoefend. Zo niet, dan verwachten we dat je je ingelezen hebt alvorens de stage begint.

Er is geen stagevergoeding. Er is een reiskostenvergoeding voor de reiskosten/kilometers die je maakt voor werkzaamheden voor De Praktijk4Kids.
Leuk om te weten! Onze eerste twee stagiaires, Leonie en Gwenny, zijn een eigen vestiging van De Praktijk4Kids onder franchise gestart. Leonie is inmiddels als orthopedagoog op een school aangenomen en is met haar eigen vestiging gestopt. Leuam en Momoko hebben een baan gevonden in hun eigen regio vrij kort na hun afstuderen. Mariska is na een betrekking bij ons bij GO! Voor Jeugd gaan werken. Onze huidige stagiaire Kayleigh gaat na haar stage direct aan de slag bij GO! Voor Jeugd, een jeugdhulpverleningsinstantie in de regio Alphen aan den Rijn waarvan De Praktijk4Kids onderaannemer is. Stagiaires van De Praktijk4Kids worden geprezen om hun doortastendheid, brede kennis van verschillende testmaterialen en een vertaalslag kunnen maken naar de praktijk.

Ben je enthousiast? Je kunt je interesse voor deze stageplaats kenbaar maken. Stuur je motivatie en CV naar esther@depraktijk4kids.nl