Per 1 januari 2015 is het nieuwe jeugdstelsel in werking gegaan. De jeugdzorg is de verantwoordelijkheid geworden van de gemeenten. Dit betekent dat de kosten van een zorgtraject voor kinderen tot 18 jaar in 2015 niet meer gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar, maar in rekening worden gebracht bij de gemeente waarin het kind woont.

De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn heeft een contract afgesloten met de gemeenten in de regio Holland-Rijnland (waaronder Alphen, Leiden, Voorschoten, de Bollenstreek etc.), zodat wij in 2017 vergoede zorg kunnen leveren aan kinderen en jongeren tot 18 jaar in deze gemeenten. De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn heeft eveneens een contract met de gemeenten Bodegraven, Waddinxveen, Gouda, Reeuwijk, Krimpenerwaard (Stolwijk), Zuidplas (Nieuwerkerk ad IJssel, Moordrecht, Zevenhuizen, Moerkappele).

 

Komt u niet uit een regio waar wij een contract mee hebben? Dan kunnen we u uiteraard wel van dienst zijn, maar dan via de particuliere route. Bij De Praktijk4Kids Nieuw-Vennep is het alleen mogelijk om particuliere zorg af te nemen. 

Wie kan naar De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn verwijzen? Een deskundige in dienst van (of namens) de gemeente, de huisarts, de jeugdarts of de medisch specialist. De huisarts kan dus gewoon blijven verwijzen naar de jeugd-GGZ, zonder dat de gemeente hier tussen komt. Nadat u een verwijzing heeft gekregen, neemt u zelf contact met ons op voor het maken van een afspraak voor het kennismakingsgesprek.  In dit kennismakingsgesprek maken we nader kennis en bepalen we of u bij ons aan het juiste adres bent met uw hulpvraag. Het hebben van een verwijzing betekent niet altijd dat zorg mag gaan plaatsvinden. Dat komt omdat de vermoedelijkheidsdiagnose zoals deze in de verwijzing staat, getoetst moet worden. Na deze toetsing wordt duidelijk welke hulp passend is en kunnen wij ook aangeven of wij deze hulp kunnen bieden. Soms is aanvullend onderzoek nodig; niet altijd dekt de verwijzing de onderzoekskosten. Deze kosten zijn dan voor uw eigen rekening. Neem gerust contact met ons op als u zich afvraagt of er in het geval van uw kind vergoede zorg kan plaatsvinden. We leggen het graag aan u uit.