Per 1 januari 2015 is het nieuwe jeugdstelsel in werking gegaan. De jeugdzorg is de verantwoordelijkheid geworden van de gemeenten. Dit betekent dat de kosten van een zorgtraject voor kinderen tot 18 jaar in 2015 niet meer gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar, maar in rekening worden gebracht bij de gemeente waarin het kind woont.

De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn heeft een contract afgesloten met de gemeenten in de regio Holland-Rijnland (waaronder  Leiden, Voorschoten, de Bollenstreek etc.), zodat wij in 2018 vergoede zorg kunnen leveren aan kinderen en jongeren tot 18 jaar in deze gemeenten. Vergoede zorg in de gemeente Alphen aan den Rijn dient te verlopen via GO! Voor Jeugd. U dient zich bij GO! Voor Jeugd aan te melden: indien u een voorkeur heeft voor onze praktijk dan mag u dat aan de screener van GO! Voor Jeugd aangeven. Een verwijzing van de huisarts volstaat dus niet meer in de gemeente Alphen aan den Rijn. 

Komt u niet uit een regio waar wij een contract mee hebben? Dan kunnen we u uiteraard wel van dienst zijn, maar dan via de particuliere route. Bij De Praktijk4Kids Nieuw-Vennep is het alleen mogelijk om particuliere zorg af te nemen. 

Neem gerust contact met ons op als u zich afvraagt of er in het geval van uw kind vergoede zorg kan plaatsvinden. We leggen het graag aan u uit.