Kinderen met een groeimindset omarmen problemen. Ze kunnen ervan leren en zien problemen als interessante uitdagingen. Mensen met een groeimindset geloven dat nieuwe vaardigheden ontwikkeld kunnen worden door oefening. Dit schept liefde voor het leren en ze weten dat falen onderdeel is van het leerproces. Mensen met een groeimindset weten dat inzet belangrijk is. Ook zien ze anderen graag slagen en zijn ze oprecht blij voor de ander. Ook motiveren ze anderen graag waardoor ze zelf ook nog meer groeien. Kinderen met een vaste mindset vermijden problemen uit angst om te mislukken. Ook vermijden ze conflicten. Ze denken dat kwaliteiten zoals bijvoorbeeld intelligentie vast staan en dat dit garant staat voor succes. Mensen met een vaste mindset staan graag stil bij reeds behaalde resultaten. Daar mogen ze zich graag op beroepen. Ze zijn bang om voor stom aangezien te worden als ze iets nieuws moeten problemen, want mogelijk slaan ze dan een gek figuur. Hierdoor zijn ze behoudend en kiezen ze graag de makkelijkere weg. Ze doen pas iets als ze zeker weten dat ze het kunnen. Kinderen met een vaste mindset stoppen ermee als ze vastlopen en geven sneller op. Kinderen met een vaste mindset voelen zich bedreigd als anderen ergens in slagen; dit zorgt bij hen voor druk om dat te overtroeven.

Wil je dat de kinderen in jouw klas ook een groeimindset ontwikkelen? Dat ze geloven in hun eigen kunnen? Dat ze leren dat falen erbij hoort en dat ze problemen als interessante uitdagingen zien? Dan is deze training geknipt voor jullie school!

In deze 3 uur durende training leren jullie van alles over het gedachtegoed van de verschillende mindsets. Ook leer je hoe je je leerkrachthandelen kunt aanpassen om zelf ook vanuit een groeimindset onderwijs aan de kinderen in jouw klas te bieden. 

'Esther heeft bij ons op school over de mindsets. Het was heel inspirerend en het paste heel erg bij mijn wens om anders naar kinderen te kijken.'

'In de cursus over hoogbegaafdheid hebben Esther en Belinda dit ter sprake gebracht en het was een eye-opener'. 

Luister ook naar de podcast met Esther en Belinda over mindset. Voor de interessantste podscasts: www.krachtigeleraar.nl

Klik op het Krachtige Leraar logo om naar de podcast te gaan. 

Tarieven

Deze training wordt incompany gegeven en kost voor een geheel schoolteam tot 20 personen € 850,-

Vanaf 20 personen of meer: per persoon een meerprijs van € 35,-

Heb je de podcast van Krachtige Leraar in iTunes over de groeimindset gehoord? Met de kortingscode die we in die podcast noemen is het mogelijk om 10% korting te krijgen. Luister de podcast dus snel! Dan ben je gelijk goed voorbereid op de training.

Boek deze training: klik hier

Locatie

De training kan gegeven worden op de eigen school.

Het volgende is nodig: een smartboard met geluid voor het afspelen van een Prezi.

Voor de deelnemers dient er een schrijfblok en schrijfgerei te zijn.

Tafels graag in carré - opstelling. 

Literatuur

De volgende literatuur staat centraal in deze cursus:

  • Mindset, Verander je manier van denken om je doelen te behalen - Carol Dweck
  • Mindsets op school, Mary Cay Ricci
  • Growth Mindset pocketboek, Barry Hymer en Mike Gershon
  • Het meisje dat nooit fouten maakte, Mark Pett en Gary Rubinstein

Het is niet verplicht deze literatuur aan te schaffen. Uiteraard hopen we je in deze cursus te enthousiasmeren om zelf nog meer te groeien aangaande dit interessante onderwerp.