De Praktijk4Kids biedt een gevalideerde training aan voor leerkrachten in het basisonderwijs over executieve functies.

Het bezitten van goed werkende executieve functies wordt gezien als een betere voorspeller voor schoolsucces dan IQ. Geen wonder dat er tegenwoordig veel belangstelling is voor deze regelfuncties van het brein! Iedere leerkracht signaleert problemen met plannen en organiseren, aandacht, impulscontrole, gedragsregulatie en doorzettingsvermogen bij één of meerdere leerlingen in zijn klas. Hoe je hier tegen aan kunt kijken en hoe je hiermee kunt omgaan in de klas leer je in deze training!

De Praktijk4Kids biedt een training aan voor leerkrachten om van hen een executieve functie-denker te maken en hen tools te bieden hoe er in de klas aan te werken. Naast een theoretisch deel is er ook veel aandacht voor de praktische invulling. Hoe pak je executieve functieproblematiek nou aan? En wat kun je als leerkracht doen? En welke materialen en andere bestaande middelen lenen zich goed voor het werken aan executieve functies?

In 2 woensdagmiddagen leer je alle ins-and-outs aangaande executieve functies en leer je kinderen in de klas door een andere bril te bekijken. Je ontdekt dat je al veel doet aan executieve functieversterking en kan dat na deze dagen in een groter kader plaatsen. Je sluit de training af met een opdracht. Bij voldoende aanwezigheid en voldoende afronding van de opdracht heb je de training behaald. Je ontvangt een certificaat van deelname.

 

Praktische informatie

De training wordt verzorgd door De Praktijk4Kids en gehouden in het Business Center van restaurant Alfreds in Park Rijnstroom te Alphen aan den Rijn (Cornelis Geellaan 43 2406 JE). Minimum groepsgrootte: 8 personen; maximum groepsgrootte: 12 personen.

Op onze trainingen zijn onze voorwaarden van toepassing. 

 

Kosten

De kosten bedragen €385,- per persoon en inclusief koffie en thee.  Het is mogelijk om deze training in-company te boeken. Vraag naar de mogelijkheden door hier te klikken.

Literatuur dient zelf aangeschaft te worden. Richtprijs €60,-

 

Cursus data

Training voorjaar 2019: 6 maart en 20 maart 2019 13.30 - 16.30 uur

Opgeven / meer informatie bij de docent: Mw. E. Monfils, esther@depraktijk4kids.nl