In deze training leer je je executieve functies trainen. Maar wat zijn dat nou eigenlijk? Executieve functies zijn de uitvoerende regelfuncties van de hersenen. Het gaat om zaken als plannen en organiseren, emotieregulatie, initiëren van gedrag, initiatief nemen etc. Er wordt verondersteld dat executieve functies, naast motivatie, betere voorspellers zijn voor schoolsucces. 

Gedurende 10 weken kom je wekelijks op de praktijk (45 min.). In de behandeling leer je waar jouw sterke en zwakke kanten liggen en gaan we gericht trainen op het verbeteren van je executieve functies. Dit gebeurt door oefeningen waarbij je gericht functies in de hersenen traint en ook door praktische oefeningen waarbij je gericht aan de slag gaat met het in de praktijk brengen daarvan.

Na de inschrijving nemen we contact met je op voor een intakegesprek. In dit gesprek brengen we in kaart waar de exacte behoeften liggen van jouw kind. Uiteraard mag je kind mee komen naar dit gesprek. Vervolgens zullen we de momenten samen plannen. Ouders (en eventueel het kind zelf ook) vullen een vragenlijst in voor en aan het einde van de training. Zo brengen we in kaart wat de vorderingen zijn.

De LEFT-training is een intensieve training. Thuis dient er ook 4 momenten per week getraind te worden (15 min. per keer). Dat is belangrijk voor het slagen van de training. Tussentijds zal er contact met ouders zijn over de voortgang van het oefenen thuis. 

Werkwijze

  • inschrijving
  • intakegesprek
  • invullen vragenlijst
  • 10 weekse training
  • invullen vragenlijst
  • terugkoppeling

 

Kosten

De 10 weekse training inclusief materialen kost €575,-.

Het intakegesprek, de vragenlijsten en de terugkoppeling zijn hier ook bij inbegrepen.

Inschrijven

Deze training wordt gegeven bij De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn. Klik hier om met ons via email in contact te komen en in te schrijven.