De Praktijk4Kids helpt een handje bij het vormgeven van Hoogbegaafdheid op school. Wij bieden een gevalideerde training! 

In het basisonderwijs is er steeds meer erkenning voor getalenteerde leerlingen. Scholen en leerkrachten willen graag vorm geven aan onderwijs aan deze leerlingen en willen dit graag doen met de juiste kennis en tools. In deze cursus van 3 bijeenkomsten leer, ontdek en ervaar je zelf alles op het gebied van (hoog)begaafdheid. Met deze cursus op zak heb je straks de juiste kennis en tools in huis en kun je op jouw school gedegen vormgeven aan onderwijs aan deze getalenteerde leerlingen. De 3 bijeenkomsten worden afgesloten met een eindopdracht. Je ontvangt een certificaat van deelname.

Korte omschrijving cursusinhoud:

Meeting 1: Wat is de uitdaging bij kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong/(hoog)begaafdheid? Wat vraagt dat van de leerkracht en de school? Je leert anders kijken naar kinderen en ook hoe je (hoog)begaafdheid kunt signaleren. Uitleg van de eindopdracht. Hoogbegaafdheid vraagt om een andere kijk op het schoolbeleid. Hoe ziet het klassenmanagement eruit? 

Meeting 2: Hoe willen jullie omgaan met (hoog)begaafdheid en wat komt daarover in de schoolgids? Leerstrategieën en executieve functies, top down leren; taxonomie van Bloom, denkhoeden van De Bono, Maslov, cognitieve ladder, fixed mindset en growth mindset (Carol Dweck)

Meeting 3: Zelf onderwijs maken, Verrijkingsstof onder de loep. Welke keuzes maken jullie? Gesprek en coaching: Hoe doe je dat bij (meer)begaafdheid? Inzetten van 5 G-schema / De kracht in jezelf. Socratisch gesprek. Vragen over de eindopdracht.

Extra informatie

Cursusdata: 

voorjaar 2019: nog niet bekend

Na inschrijving wordt de literatuurlijst bekend gemaakt. De literatuur is niet bij de prijs inbegrepen. Richtprijs €75,-

Op onze trainingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Kosten

De kosten bedragen per cursist €495,-.

De volgende zaken zijn inbegrepen: toegang tot de presentaties, koffie en thee, certificaat na afsluiten van de cursus.

Het is ook mogelijk om deze training op locatie aan het gehele schoolteam aan te bieden. Neem daarvoor contact met ons op.

Inschrijven

Deze cursus wordt verzorgd door De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn en vindt plaats in het Business Centre van Restaurant Alfreds, Cornelis Geellaan 43, Alphen aan den Rijn. Wil je je inschrijven voor deze cursus? Klik hier.