Onderstaand testje is bedoeld om te kijken of er mogelijk sprake zou kunnen zijn van hoogbegaafdheid. Dit testje vervangt op geen enkele wijze het onderzoek naar hoogbegaafdheid uitgevoerd door een diagnosticus en geeft derhalve alleen richting aan de vervolgstappen. Raadpleeg altijd een deskundige als u na het invullen van het testje twijfelt aan de uitkomst.

Velden met een * zijn verplicht.

Kijk hieronder wat de score van de test betekent.


0 tot en met 9 vragen met ‘ja’ beantwoord*:

Je hebt minder dan de helft van de vragen met ‘ja’ beantwoord. Er bestaat een kleine kans dat er van meerbegaafdheid sprake is.

Mogelijk ben je welbespraakt of goed in het abstract denken. Hierdoor lijkt er wellicht van meerbegaafdheid sprake te zijn. Bespreek de vragen die je met ‘ja’ hebt beantwoord met je ouders. Samen met hen kun je wellicht een gesprek aangaan met je juf of mentor.

Misschien kunnen er een paar dingen aangepast worden, waardoor het onderwijs beter op jou aansluit. Belangrijk hierbij is dat je zelf initiatief toont. Misschien vind je dat nog erg lastig en heb je hulp nodig om wat zekerder in je schoenen te staan en voor je zelf op te komen.

Neem contact met ons op. We leggen je graag uit wat wij voor jou kunnen betekenen.

10 t/m 14 vragen met ‘ja’ beantwoord*:

Je hebt meer dan de helft van de vragen met ‘ja’ beantwoord. Op basis van deze score is het aannemelijk dat er van hoogbegaafdheid sprake zou kunnen zijn.

Overleg met  je ouders en ga een gesprek aan met de school en kijk wat zij kunnen betekenen. Wellicht is er een plusklas waar je in kunt meedraaien of kan er op een andere manier extra uitdagend werk worden aangeboden.

Wil je zeker zijn van je zaak dan is het verstandig om een intelligentie-onderzoek te laten doen.

De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn en De Praktijk4Kids Nieuw-Vennep zijn je graag van dienst.

15 vragen of meer met ‘ja’ beantwoord*:

Hoogstwaarschijnlijk ben jij hoogbegaafd. Wij raden je aan om dat middels een intelligentie-onderzoek te laten onderzoeken.

De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn en De Praktijk4Kids Nieuw-Vennep zijn je daarbij graag van dienst. Door middel van het onderzoek kijken we of er van hoogbegaafdheid sprake is en krijgen we zicht op waar jij baat bij hebt. Middels duidelijke tips en adviezen hopen wij jou en je ouders maar ook de school de juiste handvatten te kunnen bieden om jou te ondersteunen.

Het is belangrijk om zo snel mogelijk duidelijk te hebben of je mogelijk hoogbegaafd bent. Hoogbegaafde kinderen hebben namelijk een andere aanpak nodig dan normaal lerende kinderen. Hoe vroeger je erbij bent des te eerder kan het onderwijs aansluiten op jouw behoeften.

Neem contact met ons op.

 

 

Print deze pagina


*Deze test is met zorg samengesteld door De Praktijk4Kids. Echter, een dergelijke online test kan nooit een volledig psychodiagnostisch onderzoek vervangen en is enkel en alleen bedoeld om richting te geven aan eventuele vervolgstappen van u als ouder. Raadpleeg bij twijfel altijd een deskundige.  Neem contact met ons op. We leggen u graag uit wat wij voor u kunnen betekenen.

Deze test geheel of gedeeltelijk overnemen of kopiëren is nadrukkelijk verboden! Naar deze test/pagina verwijzen of linken is toegestaan.

www.depraktijk4kids.nl/gratis-online-testen/