Onderstaand testje is bedoeld om te kijken of er mogelijk sprake zou kunnen zijn van hoogbegaafdheid. Dit testje vervangt op geen enkele wijze het onderzoek naar hoogbegaafdheid uitgevoerd door een diagnosticus en geeft derhalve alleen richting aan de vervolgstappen. Raadpleeg altijd een deskundige als u na het invullen van het testje twijfelt aan de uitkomst.

Velden met een * zijn verplicht.

Kijk hieronder wat de score van de test betekent.


0 tot en met 9 vragen met ‘ja’ beantwoord*:

U heeft minder dan de helft van de vragen met ‘ja’ beantwoord. Er bestaat een kleine kans dat er van meerbegaafdheid sprake is.

Mogelijk is uw kind welbespraakt of goed in het abstract denken. Hierdoor lijkt er wellicht van meerbegaafdheid sprake te zijn.

Heeft u voornamelijk ‘ja’ geantwoord vanaf vraag 15? Dan kan er ook sprake zijn van hoogsensitiviteit.

Neem contact met ons op. We leggen u graag uit wat wij voor u kunnen betekenen.

Klik hier voor een training die geschikt is voor kinderen die mogelijk hoogsensitief zijn.

10 t/m 14 vragen met ‘ja’ beantwoord*:

U heeft meer dan de helft van de vragen met ‘ja’ beantwoord. Op basis van deze score is het aannemelijk dat er van hoogbegaafdheid sprake zou kunnen zijn.

Overleg met de school van uw kind wat zij kunnen betekenen. Wellicht is er een plusklas waar uw kind in kan meedraaien of kan er op een andere manier extra uitdagend werk worden aangeboden.

Wilt u zeker zijn van uw zaak dan is het verstandig om een intelligentie-onderzoek te laten doen. De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn en De Praktijk4Kids Nieuw-Vennep zijn u graag van dienst.

15 vragen of meer met ‘ja’ beantwoord*:

Hoogstwaarschijnlijk is uw kind hoogbegaafd. Wij raden u aan om dat middels een intelligentie-onderzoek te laten onderzoeken. De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn en De Praktijk4Kids Nieuw-Vennep zijn u daarbij graag van dienst.

Door middel van het onderzoek kijken we of er van hoogbegaafdheid sprake is en krijgen we zicht op waar uw kind baat bij heeft.  Middels duidelijke tips en adviezen hopen wij u als ouder maar ook de school de juiste handvatten te kunnen bieden om uw kind te ondersteunen.

Het is belangrijk om zo snel mogelijk duidelijk te hebben of uw kind mogelijk hoogbegaafd is. Hoogbegaafde kinderen hebben namelijk een andere aanpak nodig dan normaal lerende kinderen. Hoe vroeger u erbij bent des te eerder kan het onderwijs aansluiten op de behoeften van uw kind.

Neem contact met ons op.

 

Print deze pagina


*Deze test is met zorg samengesteld door De Praktijk4Kids. Echter, een dergelijke online test kan nooit een volledig psychodiagnostisch onderzoek vervangen en is enkel en alleen bedoeld om richting te geven aan eventuele vervolgstappen van u als ouder. Raadpleeg bij twijfel altijd een deskundige.  Neem contact met ons op. We leggen u graag uit wat wij voor u kunnen betekenen.

Deze test geheel of gedeeltelijk overnemen of kopiëren is nadrukkelijk verboden! Naar deze test/pagina verwijzen of linken is toegestaan.

www.depraktijk4kids.nl/gratis-online-testen/