Onderstaand testje is bedoeld om te kijken of er mogelijk sprake zou kunnen zijn van problemen met executieve functies. Dit testje vervangt op geen enkele wijze het onderzoek naar problemen met executieve functies uitgevoerd door een diagnosticus en geeft derhalve alleen richting aan de vervolgstappen. Raadpleeg altijd een deskundige als u na het invullen van het testje twijfelt aan de uitkomst.

Velden met een * zijn verplicht.

 

Executieve functies zijn de regelfuncties van het brein. Kunnen plannen en organiseren en je aandacht erbij houden zijn enkele van deze regelfuncties.

Executieve functies zijn heel erg belangrijk bij het leren. Als deze goed ontwikkeld zijn, zijn deze functies zelfs een betere voorspeller voor schoolsucces dan intelligentie.

Sommige kinderen hebben goed ontwikkelde executieve functies: ze hebben een goede impulscontrole, kunnen de aandacht bij het werk houden en kunnen doorzetten als het moeilijk wordt.

Er zijn ook kinderen die minder goed ontwikkelde executieve functies hebben. Ze laten allerlei belemmeringen zien. Ouders zeggen vaak dat hun kind het vaak wel weet, maar dat het er op een of andere manier niet uitkomt.

Kinderen met zwakke executieve functies zijn vaak gefrustreerd en boos; het lukt ze niet om dingen te onthouden, werk te plannen en met hun werk te beginnen.

Ben je benieuwd of er bij jou mogelijk sprake is van executieve functieproblematiek? De Praktijk4Kids kan daarbij helpen. Wij beschikken over testmateriaal om dat te toetsen. Ben je benieuwd of je vermoedens gegrond zijn? Vul onderstaande gratis online voortest in. Deze voortest zal duidelijk maken of het zinvol is om bij ons onderzoek te verrichten naar jouw executieve functies.


Kijk hieronder wat de score van de test betekent.


0 tot en met 9 vragen met ‘ja’ beantwoord*:

Je hebt minder dan de helft van de vragen met ‘ja’ beantwoord. Er bestaat een kleine kans dat er van algehele executieve functieproblemen sprake is.

Wellicht heb je moeite met één of twee executieve functies. Vooralsnog kan dat heel erg belemmerend zijn. In sommige gevallen is hulp nodig om deze executieve functies te trainen. Bespreek de uitkomsten van de test met je ouders of een leerkracht/docent op school. Misschien kunnen zij je helpen.

De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn en De Praktijk4Kids Nieuw-Vennep kan wellicht ook iets voor je betekenen.

Laat je ouders contact met ons opnemen. Wij kunnen tips en adviezen geven voor school en thuis.

10 t/m 14 vragen met ‘ja’ beantwoord*:

Je hebt meer dan de helft van de vragen met ‘ja’ beantwoord. Op basis van deze score is het aannemelijk dat er van algehele executieve functieproblematiek sprake zou kunnen zijn.

Het verdient aanbeveling om te laten onderzoeken in welke mate problemen ervaren worden met executieve functies.

De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn en De Praktijk4Kids Nieuw-Vennep zijn je graag van dienst.

Door gericht te kijken naar waar de problemen zich bevinden, kunnen we handreikingen geven waardoor jouw executieve functies versterkt kunnen worden.

Overleg uiteraard eerst met je ouders voordat je contact met ons opneemt. Misschien kan er via jouw school ook wel begeleiding geboden worden.

15 vragen of meer met ‘ja’ beantwoord*:

Hoogstwaarschijnlijk is er sprake van executieve functieproblematiek. Wij raden je aan om dat middels een te laten onderzoeken. Overleg met je ouders.

De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn en De Praktijk4Kids Nieuw-Vennep zijn je  graag van dienst. Door middel van een onderzoek kijken we of er van algehele executieve functieproblematiek sprake is en krijgen we zicht op waar jij baat bij heeft.

Middels duidelijke tips en adviezen hopen wij jou, jouw ouders maar ook de school de juiste handvatten te kunnen bieden. Het is belangrijk om zo snel mogelijk duidelijk te hebben of je problemen heeft met de executieve functies. Er is dan namelijk een specifieke aanpak nodig. Hoe vroeger je erbij bent des te eerder kan het onderwijs aansluiten op jouw behoeften.

Neem contact met ons op en kom samen met je ouders langs om te bespreken hoe we jou het beste kunnen helpen.

 

Print deze pagina


*Deze test is met zorg samengesteld door De Praktijk4Kids. Echter, een dergelijke online test kan nooit een volledig psychodiagnostisch onderzoek vervangen en is enkel en alleen bedoeld om richting te geven aan eventuele vervolgstappen van u als ouder. Raadpleeg bij twijfel altijd een deskundige.  Neem contact met ons op. We leggen u graag uit wat wij voor u kunnen betekenen.

Deze test geheel of gedeeltelijk overnemen of kopiëren is nadrukkelijk verboden! Naar deze test/pagina verwijzen of linken is toegestaan.

www.depraktijk4kids.nl/gratis-online-testen/