Twijfel je of je kind autisme heeft? De Praktijk4Kids Alphen aan den Rijn en De Praktijk4Kids Nieuw-Vennep kunnen onderzoek doen en een diagnose stellen. Met een verwijzing van de huisarts is het mogelijk om het traject vergoed* te krijgen. Kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum kenmerken zich door problemen met de contactname, de communicatie en de theory of mind. Ook zie je dat deze kinderen moeite hebben met cognitieve flexibiliteit en is er sprake van rigiditeit. Al deze kenmerken zijn al dan of niet sterk of minder sterk aanwezig. Een onderzoek geeft antwoord op de vraag of er daadwerkelijk sprake
 is van een autistische stoornis. 

*Vraag naar de voorwaarden van vergoede zorg; we kunnen u aangeven hoe zo'n traject eruit ziet en of uw kind daadwerkelijk in aanmerking komt voor vergoede zorg. Door op onderstaande button te klikken, komt u meer te weten over vergoede zorg.

Goed om te weten!

Een verwijzing van de huisarts is nodig om voor vergoede zorg in aanmerking te komen.  Ook hebben wij een ingevuld inschrijf- en intakeformulier nodig.

Daarnaast zijn de volgende dingen ook handig:

  • een lijstje van de zaken waar ouders tegenaan lopen
  • een lijstje van zaken waar leerkrachten tegenaan lopen

Kosten

Een onderzoek naar een autistische stoornis kost € 950,-. Desgewenst kan de factuur in twee termijnen worden voldaan.

Aanmelden

Door op één van onderstaande vestigingen te klikken, komt u via email met ons in contact:

Alphen aan den Rijn

Nieuw-Vennep